HEADS

“Національний кешбек”: понад 1000 компаній вже долучилися до державної програми

Станом на 13 вересня вже 1038 компаній та 167 ФОПів стали учасниками державної програми “Національний кешбек”, яка надає споживачам 10% повернення коштів за покупки товарів українського виробництва. Програма спрямована на стимулювання внутрішнього ринку та підтримку вітчизняних виробників, повідомляють в Опендатабот.

Лідери за сферами та регіонами

Серед учасників програми найбільше представлені компанії з виробництва харчових продуктів (326), роздрібної (175) та оптової торгівлі (146). Це свідчить про активну участь ключових секторів економіки у підтримці національного виробника.

Читайте також: Національний кешбек: українці вже отримали 23,6 мільйона гривень компенсацій

Географічно лідирують Київ (231 компанія), Дніпропетровщина (112) та Львівщина (96), що відображає економічну активність цих регіонів. Найменша кількість учасників — з прифронтових регіонів, що пов’язано з об’єктивними труднощами ведення бізнесу в цих областях.

Питання участі компаній з російським слідом

Попри позитивну динаміку, програма зіткнулася з певними викликами. Зокрема, три компанії з переліку учасників мали російських власників на початку повномасштабного вторгнення, але наразі позбулися їх.

Однак, одна компанія зі Львівщини, яка займається виробництвом меблів, досі належить громадянину РФ. Минулоріч її дохід склав понад 180 млн грн, а чистий прибуток — понад 10 млн грн. Цьогоріч компанія виграла 2 державні тендери на суму понад 914 тисяч грн.

Читайте також: “Національний кешбек”: перші результати та новини
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі