HEADS

Сертифікат єВідновлення можна використати як перший внесок за програмою єОселя

Уряд України розширив можливості програми доступного кредитування єОселя для громадян, чиї домівки були зруйновані внаслідок російської агресії. Тепер українці можуть використати кошти з сертифіката єВідновлення для покриття першого внеску при купівлі нового житла в рамках програми, повідомляють в Мінцифрі.

Це означає, що постраждалі від війни громадяни більше не будуть змушені шукати дешевші варіанти житла, а зможуть отримати кредит на нову домівку за пільговими умовами. Сертифікат єВідновлення можна використати як для повного, так і для часткового покриття першого внеску.

Читайте також: єОселя: Великі надії та незначні результати — чому іпотечна програма не рятує житлову кризу в Україні?

Для того, щоб скористатися цією можливістю, необхідно забронювати кошти за сертифікатом на 30 днів. Якщо протягом цього терміну житло не буде придбане, гроші потрібно буде перебронювати вручну через застосунок Дія.

Заява на отримання іпотеки розглядається до 10 хвилин, а сповіщення про результат надходить безпосередньо в застосунок.

Нагадаємо, що єОселя – це державна програма, яка дозволяє українцям придбати квартиру, приватний будинок або таунхаус за пільговою ставкою 3% або 7% річних, залежно від категорії позичальника. Програма спрямована на спрощення процесу отримання кредиту та виключення бюрократичних перешкод.

Читайте також: Денис Шмигаль: Спрямовуємо додаткові 6,8 млрд грн на реалізацію програми єВідновлення
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі