HEADS

ЄС вводить нову систему контролю на кордонах з 10 листопада

Європейський Союз запроваджує нову систему контролю на кордонах країн Шенгенської зони з 10 листопада. Як повідомили в пресслужбі уряду України, система EES (Entry/Exit System) автоматично фіксуватиме в’їзд та виїзд всіх іноземців, включаючи українців, незалежно від наявності візи.

Під час першого перетину кордону система збереже біометричні дані: відбитки пальців та фотографію обличчя. Ці дані зберігатимуться протягом трьох років. Надалі, при кожному перетині кордону, потрібно буде лише сканувати паспорт у терміналі самообслуговування. Штампи у паспорті більше ставитися не будуть.

Очікується, що час проходження кордону може збільшитися приблизно на 40 секунд під час першого в’їзду, поки система збиратиме біометричні дані. Відмова від надання біометричних даних призведе до відмови у в’їзді.

За словами уряду, нова система має на меті спростити перетин кордонів, посилити безпеку та допомогти у боротьбі з нелегальною міграцією та використанням підроблених документів.

Читайте також: єОселя: Великі надії та незначні результати — чому іпотечна програма не рятує житлову кризу в Україні?
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі