HEADS

Опубліковано звіт про стан громадянського суспільства в Україні за 2023 рік

20 вересня 2024 року було представлено український звіт Індексу сталості організацій громадянського суспільства за 2023 рік. Захід організовано Українським незалежним центром політичних досліджень за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Згідно зі звітом, громадський сектор в Україні демонструє позитивну динаміку розвитку. Найбільші покращення спостерігаються в організаційній спроможності, наданні послуг та секторальній інфраструктурі. Найвищий бал отримано у сфері адвокації, проте прийняття закону про лобізм може ускладнити реалізацію адвокаційних кампаній.

Водночас організації громадянського суспільства стикаються з низкою викликів. Нестабільність донорської підтримки змушує багато організацій покладатися на членські внески та пожертви, що особливо ускладнює діяльність малих організацій. Проблеми виникають і з розумінням податкового законодавства, що ускладнює звітність.

Війна та мобілізація призвели до відтоку кваліфікованих кадрів, оскільки багато працівників залишають країну або переходять до інших секторів.

Читайте також: Звіт ООН: атаки енергетичної інфраструктури можуть мати тривалі наслідки для цивільного населення
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі