HEADS

Українські бібліотеки отримали 27 тисяч книжок від британських видавництв

Бібліотеки в різних регіонах України отримають 27 тисяч нових книжок англійською та українською мовами. Це друга партія книжок, наданих в рамках спільної ініціативи українських та британських організацій, розпочатої у 2023 році.

Проєкт реалізується PEN Ukraine спільно з Book Aid International, PEN International, English PEN, видавництвом Pineapple Lane та Гуманітарною Новою Поштою. Він є продовженням ініціативи “Незламні бібліотеки”, спрямованої на підтримку книгозбірень, що постраждали від війни.

Читайте також: Грошова стипендія авторам для написання нонфінкшн-книги

У 2023 році було проведено опитування серед бібліотек України для визначення їхніх потреб. На основі отриманих даних Book Aid International зібрала добірку нових книжок від провідних британських видавництв. Перша партія з 25 тисяч примірників вже була доставлена до 120 бібліотек у різних областях України.

Нова партія включає близько 12 тисяч видань для дітей та підлітків, серед яких понад 8 тисяч – унікальні двомовні книги, надруковані видавництвом Pineapple Lane. Також до України надійшли 3 тисячі дитячих книжок англійською мовою та 700 книжок для дітей від українських видавництв.

Решта 15 тисяч книжок – це різножанрова література для дорослих, включаючи класику, біографії, мемуари, репортажі, есеї та сучасну прозу англійською мовою.

Книжки будуть розподілені в рамках проєкту “Незламні бібліотеки” під час літературно-волонтерських поїздок та за допомогою Гуманітарної Нової Пошти.

Читайте також: Міносвіти відкличе підручники з некоректною мапою
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі