HEADS

Ситуація на річках: стабілізація на Десні, повторне забруднення на Сеймі

За даними Міндовкілля, ситуація на річці Десна стабілізувалася. На всій протяжності Чернігівської області вода стала світлішою, неприємний запах та мор риби відсутні. Спостерігається поява живих водних біоресурсів. Переміщення забруднення у Київську область не зафіксовано, хоча подекуди на дні річки залишається темний осад.

На жаль, на річці Сейм фіксується повторне забруднення, яке продовжує рухатися по руслу.

Ситуація на Сеймі:

  • Покращення: У районі села Чумакове прозорість води збільшилася, хоча зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий.
  • Забруднення: У селах Мутин та Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 рази. Розчинений кисень відсутній.
  • Батурин: Спостерігається потемніння води та незначний специфічний запах, але мор риби не зафіксовано. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 рази. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю — до 1,3 рази.
  • Далі по течії: Показники якості води залишаються стабільними. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

Наразі проводиться подальший моніторинг якості води та вживаються заходи для мінімізації наслідків забруднення.

Читайте також: Динаміка якості води на річках Сейм та Десна: без загроз для водозабезпечення Київщини
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі