HEADS

Міндовкілля та бізнес обговорили кліматичну політику

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України провели зустріч із представниками бізнесу, Українського кліматичного офісу та Ініціативи «Chapter Zero Ukraine & Caucasus». Учасники обговорили інтеграцію України до глобальних зусиль у боротьбі зі зміною клімату, вплив кліматичної політики ЄС на національний бізнес, а також значення міжнародних кліматичних заходів для бізнесу.

Читайте також: Інтегрована візія річки Дніпро: про що спільний проєкт Ro3kvit та Greenpeace

Ключовим висновком зустрічі стало усвідомлення того, що бізнес має відігравати провідну роль у процесах, пов’язаних зі зміною клімату. Заступниця міністра Вікторія Киреєва наголосила на важливості інвестицій бізнесу в довкілля для забезпечення довгострокової стійкості економіки та створення нових ринків.

Учасники також обговорили питання скорочення викидів, досвід ЄС у сфері кліматичної політики та важливість участі бізнесу в міжнародних кліматичних переговорах. Арвід Тюркнер, Керуючий директор ЄБРР в Україні та Молдові, підкреслив, що корпоративне кліматичне врядування та врахування перехідних ризиків допоможуть змінити бізнес-моделі та підвищити стійкість українського бізнесу.

Юлія Джессон, керівник компонента проєкту «Capacities for Climate Action» UCO, GIZ, зазначила, що перехід до вуглецевої нейтральності вимагає від бізнесу постійного інформування та адаптації для підвищення стійкості та зменшення ризиків.

Читайте також: Майже 70% мешканців України вважають зміну клімату серйозною проблемою
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі