HEADS

Держава збільшила підтримку закладів, які надають прихисток ВПО

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на компенсації закладам, які надають прихисток внутрішньо переміщеним особам (ВПО). З резервного фонду державного бюджету буде спрямовано понад 21 мільйон гривень для покриття витрат на комунальні послуги.

Читайте також: Грошова допомога від УВКБ ООН: Життєво важлива підтримка для ВПО та постраждалих від війни в Україні

Ці кошти будуть розподілені наступним чином:

  • Понад 3,9 мільйона гривень буде направлено на компенсації закладам сфери управління МВС, Мінагрополітики, Міненерго, МОН, МОЗ, МКІП та Мінсоцполітики.
  • Понад 16,3 мільйона гривень отримають комунальні заклади, державні заклади освіти та заклади спільної власності територіальних громад.
  • Понад 662 тисячі гривень буде надано обласним військовим адміністраціям для виплат компенсацій приватним закладам, які надають прихисток ВПО.

Гроші підуть на оплату світла, води та опалення для місць, де безкоштовно проживають переселенці з інших міст.

Розподілом коштів між обласними бюджетами займатиметься Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Електронна мапа Рад з питань внутрішньо переміщених осіб: новий ресурс для підтримки ВПО
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі