HEADS

Безбар’єрність на державній службі: в Україні презентували практичний посібник

В Національному агентстві України з питань державної служби презентували гайд з безбар’єрності на публічній службі.

Новий посібник містить рекомендації для державних службовців, керівників органів влади та HR-спеціалістів. Мета гайду – зробити робочі місця в державних органах більш доступними для людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення.

“Кількість осіб з інвалідністю, які працюють на державній службі, невпинно зростає. Якщо наприкінці 2021 року ця кількість становила 5,6%, то вкінці 2023 року вже 6,8%. І таке зростання не припиняється, бо агресивна війна рф проти нашої країни завдає непоправних втрат. Гайд має на меті продемонструвати, що існують різні види безбарʼєрності, про які нам потрібно подбати як роботодавцям. Ми говоримо загалом про організаційну культуру на публічній службі. Питання безбарʼєрності має стати її невідʼємною частиною”, – зазначила голова НАДС Наталія Алюшина.

Читайте також: У Черкасах пройдуть інклюзивні змагання для ветеранів

Гайд охоплює різні аспекти безбар’єрності, включаючи:

  • Фізичну доступність: облаштування робочих місць та приміщень з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями.
  • Інформаційну доступність: забезпечення доступу до інформації для людей з різними видами інвалідності.
  • Організаційно-культурну доступність: створення атмосфери толерантності та поваги до різноманіття.

Застосування рекомендацій, наведених у гайді, дозволить не лише покращити умови праці для людей з інвалідністю, але й підвищити ефективність роботи державних органів загалом.

Читайте також: Майже 38 млн грн держава компенсувала бізнесу у липні за працевлаштування ВПО та осіб з інвалідністю і облаштування інклюзивних робочих місць
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі