HEADS

В Україні розпочинається вакцинація проти грипу: нові партії вакцини вже надійшли

79 750 доз вакцини проти чотирьох штамів грипу французького виробництва успішно пройшли державний контроль якості і найближчим часом будуть доступні в медичних закладах та аптеках. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Читайте також: Безкоштовний онлайн-курс з англійської мови для вихователів закладів дошкільної освіти

За даними Держлікслужби, ще 88 200 доз цієї вакцини (серія Y4A122V) наразі проходять контроль якості. До кінця вересня очікується постачання ще 81 850 доз вакцини того ж виробника. Крім того, перевіряють 65 150 доз вакцини проти грипу корейського виробництва (серія Q60224011).

Нагадуємо, що щороку в Україні реєструється близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% з яких складають грип та ГРВІ. Тяжкий перебіг грипу може призвести до небезпечних ускладнень, таких як захворювання серця, легенів та нирок. Найефективнішою профілактикою грипу є щорічна вакцинація, яка рекомендована, але не входить до переліку безкоштовних вакцин.

Важливо пам’ятати, що вакцинація проти грипу не забезпечує захисту від COVID-19. Також щеплення можна проводити в один день або з мінімальним інтервалом.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі