HEADS

Ментальне здоров’я під контролем: у Києві запустили спеціальну мапу

У застосунку Київ Цифровий запущено Мапу ментального здоров’я Києва — інструмент, який забезпечить кожному можливість знайти необхідну підтримку. Це важливий крок у напрямі цифрової безбар’єрності. Про це на своїх сторінках повідомляє заступниця голови КМДА з соціальної/ветеранської/гендерної політики, захисту прав дітей, туризму, відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда.

Читайте також: Новий проект від МОМ стартує у громадах Київської, Чернігівської, Дніпропетровської та Харківської областей

Мапу було представлено під час обговорення Плану дій з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я. Ментальне здоров’я є не менш важливим елементом добробуту, ніж фізичне. Нова мапа надасть користувачам доступ до інформації про послуги з урахуванням їхніх потреб завдяки зручним фільтрам.

На Мапі доступно:

  • Графік роботи установ
  • Напрями допомоги
  • Категорії, для яких призначені послуги (військові, школярі тощо)
  • Способи звернення та контакти

Сервіс вже містить інформацію про понад 300 надавачів послуг — психологів, центрів підтримки, соціальних служб тощо, і продовжуватиме поповнюватися.

Запрошуються міжнародні організації, громадські організації та приватний сектор долучитися до наповнення мапи, щоб люди мали ширший вибір, куди звернутися. Зацікавлені організації можуть звертатися на електронну адресу support@kyiv.digital.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі