HEADS

Проведення курсів HEST в Україні: підготовка медичних працівників для роботи в небезпечному середовищі

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) спільно з David Nott Foundation оголошує про ініціативу проведення курсів HEST – Hostile Environment Surgical Training (Хірургічна підготовка в небезпечному середовищі) в Україні.

Мета курсу HEST

Курс HEST призначений для підвищення кваліфікації медичних працівників, які працюють у зонах конфліктів та катастроф. Він охоплює всі аспекти хірургії травм, що можуть виникнути в небезпечному середовищі, що дозволяє хірургам, незалежно від спеціалізації, покращувати лікування постраждалих і хірургічні результати.

Програма хірургічного курсу

Програма хірургічного курсу HEST включає теми балістики, первинного та вторинного обстеження, контролю пошкоджень, кардіоторакальної травми, судинної хірургії, травм живота, травм голови та шиї, пластичної та ортопедичної хірургії, травм в акушерстві та гінекології, а також принципів педіатричної хірургії.

Анестезіологічний курс HEST-A

Анестезіологічний курс HEST-A охоплює навчання з надання анестезіологічної допомоги при ліквідації наслідків аварій, масових жертв, хімічної зброї, травм дихальних шляхів, опіків, акушерської та дитячої травми, а також польової анестезії.

Медсестринський курс HEST-N

Медсестринський курс HEST-N буде вперше впроваджено в Україні. Він зосереджений на наданні медсестрам інструментів і навичок для покращення результатів лікування пацієнтів у високоспеціалізованих передопераційних, періопераційних та післяопераційних умовах в несприятливому середовищі з обмеженими ресурсами.

Дата проведення та реєстрація

Для відбору учасників, у тому числі тих, хто має потенціал інструктора і матиме можливість пройти акредитацію тренера, створено три відкриті форми попередньої реєстрації.

Три курси заплановано на 14-18 жовтня 2024 року у Києві:

Кінцевий термін подання заявок — 27 вересня 2024 року.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі