HEADS

Платформа “Україна для кожної дитини”: підтримка на шляху до усиновлення

Міністерство соціальної політики України нагадує про важливий ресурс для майбутніх батьків та тих, хто вже усиновив дитину. Платформа “Україна для кожної дитини” є єдиним державним онлайн-ресурсом, що надає всебічну підтримку у питаннях усиновлення, сімейних форм виховання та послуг патронату над дитиною.

Читайте також: Як допомогти дитині, яка боїться гучних звуків: поради від Українського Червоного Хреста

Ця платформа створена з метою допомогти на кожному етапі процесу усиновлення:

  1. Для тих, хто тільки розпочинає свій шлях: Платформа надає детальну інформацію про усиновлення, щоб допомогти потенційним батькам зрозуміти основи процесу.
  2. Для кандидатів, які вже в процесі реєстрації: Тут можна знайти чіткі покрокові інструкції та алгоритми, які допоможуть пройти всі етапи підготовки та реєстрації.
  3. Для тих, хто знайомий з дитиною і готується до прийому її в родину: Платформа пропонує ресурси для підготовки до адаптації дитини в новій родині.
  4. Для усиновлених батьків: Після усиновлення доступні матеріали, що допоможуть у подальшій адаптації та підтримці дитини.

На платформі ви знайдете:

  • Історії успішних усиновлень: Відгуки родин, які вже пройшли шлях усиновлення, що може надихнути та підтримати.
  • Загальну інформацію про усиновлення: Огляд основних аспектів і вимог процесу.
  • Покрокові інструкції: Детальні алгоритми для кожного етапу, від підготовки до адаптації.
  • Відповіді на популярні питання: Роз’яснення на поширені питання, що виникають у кандидатів та батьків.
  • Безкоштовний онлайн-курс: Курс “Народжені серцем” охоплює основні аспекти усиновлення, щоб забезпечити необхідні знання і підготовку.
  • Гарячу лінію “Лінія турботи”: Первинна консультація з питань усиновлення для отримання допомоги та підтримки.

Платформа була створена в рамках реформи системи догляду та підтримки дітей за фінансового сприяння Європейського Союзу та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Важливо зазначити, що зміст платформи є виключною відповідальністю її власника і не завжди відображає позицію Європейського Союзу або ЮНІСЕФ.

Цей ресурс надає всебічну підтримку та допомогу тим, хто готовий стати батьками, забезпечуючи доступ до необхідної інформації та ресурсів у процесі усиновлення.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі