HEADS

“Лікарі без кордонів” припинили діяльність у росії

Міжнародна неурядова організація “Лікарі без кордонів” припинила свою діяльність у росії. У серпні “Лікарі без кордонів” отримали лист від Міністерства юстиції рф, в якому йшлося про виключення їхньої російської філії з реєстру філій та представництв іноземних неурядових організацій і вимогу ліквідувати російський офіс.

Читайте також: Ще одну лікарню обладнали сонячною станцією

Формальною причиною для цього рішення стало те, що російська влада вважає діяльність філії не відповідною її статуту.

“Лікарі без кордонів” працювали в росії протягом 32 років. В рамках співпраці з Міністерством охорони здоров’я росії організація реалізувала свої програми в таких регіонах, як Москва, Санкт-Петербург, Архангельська, Івановська та Кемеровська області, а також у Чечні, Інгушетії та Дагестані. Основними напрямками їхньої діяльності були лікування та профілактика туберкульозу, ВІЛ та інших інфекційних хвороб, а також робота з групами ризику, зокрема з мігрантами.

Після початку війни в Україні “Лікарі без кордонів” надавали медичну та гуманітарну допомогу біженцям з України та росіянам, які переміщувалися до безпечних регіонів Росії з прикордонних областей.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі