HEADS

Український Червоний Хрест продовжує роботу у Дніпрі та на Дніпропетровщині

Незважаючи на ширення інформації про можливе закриття місії Червоного Хреста у Дніпрі, Український Червоний Хрест продовжує свою діяльність в регіоні, і навіть посилює її. В умовах постійних обстрілів і складної гуманітарної ситуації, регіон залишається прихистком для вимушено переміщених осіб.

Читайте також: Інтегрована візія річки Дніпро: презентація та перспективи майбутнього

Допомога вимушено переміщеним та евакуйованим особам

Щоденно загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста у Дніпрі та інших містах Дніпропетровщини зустрічають евакуаційні потяги з прифронтових регіонів, допомагаючи маломобільним людям та пасажирам з дітьми дістатись тимчасових прихистків. Окрім продуктових та гігієнічних наборів, родини ВПО отримують також посуд, пледи та постіль.

Досягнення з початку вторгнення

З початку повномасштабного вторгнення Український Червоний Хрест охопив понад 1 мільйон людей усіма видами допомоги. Зокрема, з лютого 2022 року Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста реалізувала такі ініціативи:

  • Впроваджено роботу 10 мобільних медичних бригад, які надають медичну допомогу в віддалених населених пунктах. Уже 66 000 пацієнтів отримали консультації, з яких 10 000 осіб отримали допомогу психолога.
  • Видано понад 246 000 продуктових та гігієнічних наборів.
  • Передано 10 станцій очистки води громадам, які постраждали від знищення Каховської ГЕС.
  • Проведено ремонтні роботи у 12 медичних закладах і передано необхідне обладнання ще в 11 закладів.
  • 60 соціальних помічників надають підтримку 285 підопічним напрямку догляд вдома, серед яких 52 особи з інвалідністю та 34 внутрішньо переміщені особи.
  • Встановлено 5 мобільних укриттів для забезпечення безпеки.

Нові ініціативи та співпраця

Крім того, нещодавно Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста підписала Меморандум про співпрацю з Дніпропетровською обласною службою зайнятості. Меморандум має на меті посилення співробітництва у наданні інформаційно-консультаційних послуг ветеранам війни, внутрішньо переміщеним особам, членам сімей загиблих військовослужбовців та біженцям, які повернулися в Україну. Це партнерство також передбачає створення додаткових робочих місць.

Підтримка та нові можливості

Український Червоний Хрест продовжує підтримувати людей не лише гуманітарною допомогою, але й через створення нових можливостей для покращення життя в умовах війни.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі