HEADS

Перевірити навички з протимінної безпеки можна на новому симуляторі

Уряд України представив новий інструмент для перевірки знань з протимінної безпеки — симулятор, доступний на порталі Дія.Освіта під назвою “Протимінна безпека”. Про запуск цього ресурсу повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Читайте  також: За останні 30 років в Європі зросла кількість випадків дитячого діабету

Симулятор створений для того, щоб користувачі могли відчути себе в реальних ситуаціях, пов’язаних з мінною небезпекою. Для цього спочатку потрібно переглянути відео, а потім відповісти на запитання, що стосуються показаного матеріалу.

Наприклад, у першому ролику розповідається про родину, яка повертається до рідного міста після деокупації. На їхньому шляху вони помічають вибухонебезпечний предмет біля воріт. Користувачі мають вибрати правильну відповідь на питання: “Що робити в такій ситуації?” та ознайомитися з поясненнями експерта.

Симулятор містить три основні частини: “Деокуповані території”, “Прифронтові міста” та “Вся Україна”. Кожна з цих частин допомагає користувачам краще зрозуміти, як відрізнити небезпечні зони та що робити при виявленні підозрілих предметів.

Цей інструмент є частиною інформаційної кампанії з мінної безпеки “Помічай зміни”, яка стартувала в червні цього року. Інтерактивний симулятор доступний за посиланням, де всі бажаючі можуть перевірити свої знання та отримати корисні поради.

Завдяки цьому симулятору українці можуть покращити свої навички у сфері безпеки та краще підготуватися до можливих небезпек, з якими вони можуть зіткнутися в повсякденному житті.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі