HEADS

Google презентував новий розділ проєкту “Україна поруч”

Google представив новий розділ проєкту “Україна поруч” на Google Arts & Culture. В розділі присутні унікальні колекції, що відкривають світу багатство української культури, мистецтва та історії. Уперше все це зібрано на одній платформі, надаючи безоплатний доступ користувачам у всьому світі до скарбниць українських музеїв.

YouTube player

Що таке “Україна поруч”

“Україна поруч” на Google Arts & Culture – це довгострокова ініціатива з оцифрування та поширення яскравої культурної історії України, що значно розширилася після того, як її було вперше представлено два роки тому.

Завдяки партнерству з Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, Ukraine House, Skeiron та найкращими українськими музеями, такими як Національний музей історії України, Музей декоративного мистецтва України, Львівський історичний музей та багатьма іншими, проєкт “Україна поруч” пропонує інноваційний та захопливий спосіб дослідження автентичних історій про українську спадщину.

Читайте також: Стартує новий потік навчальної програми “Розвивайте кар’єру з Google Cloud”

“У час, коли Україна переживає найскладніші випробування, наша культура залишається нашою силою та натхненням. Проєкт “Україна Поруч” на Google Arts & Culture дає можливість кожному відкрити для себе видатних українців, які прославили нашу землю на весь світ: Миколу Леонтовича, Соломію Крушельницьку, Марію Приймаченко, Катерину Білокур та багатьох інших. Сьогодні, коли російські окупанти намагаються знищити нашу спадщину, цей проєкт є особливо важливим. Він не лише зберігає українську культуру, а й популяризує її у світі. Тож давайте разом відкривати світу красу України – її мистецтво, історію та традиції, бо саме в них – наша сила та ідентичність”, – сказала перша леді Олена Зеленська.

Що нового в проєкті

Читайте також: Google Cloud для студентів: впевнений старт кар’єри
Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі