HEADS

Звіт ООН за серпень: втрата життів і руйнування інфраструктури

У серпні 2024 року Україна зазнала значних втрат серед цивільного населення. Згідно з останнім звітом Офісу Верховного комісара ООН з прав людини, в цьому місяці загинуло щонайменше 184 цивільні особи, а 856 отримали поранення. Це робить серпень другим за кількістю жертв серед цивільних осіб у 2024 році після липня.

Читайте також: Звіт ООН: Липень 2024 року став найбільш смертоносним місяцем для цивільних осіб в Україні з жовтня 2022 року

Випадки великої кількості жертв

Серпень ознаменувався численними випадками з великою кількістю жертв, зокрема в містах Костянтинівка (Донецька область) та Харків. Щоденні обстріли поблизу лінії фронту, особливо в Донецькій області, сприяли значним втратам серед цивільного населення.

Масштабні атаки на енергетичну інфраструктуру

26 серпня російські збройні сили провели масштабну скоординовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Ці атаки призвели до серйозних пошкоджень енергетичної інфраструктури в 15 областях України, а також спричинили загибель і поранення цивільних осіб у 10 областях і столиці, Києві. Це була вже дев’ята хвиля атак на енергетичну інфраструктуру з початку весни 2024 року. У серпні зафіксовано 37 атак на території, контрольованій урядом, і п’ять атак на окупованих територіях.

Пошкодження інфраструктури

Важливо відзначити, що більшість жертв серед цивільних осіб (91%) і пошкоджень освітніх та медичних закладів (95%) у серпні мали місце на території, контрольованій урядом України.

Ситуація залишається надзвичайно складною, і продовження бойових дій негативно впливає на життя цивільних осіб та інфраструктуру країни.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі