HEADS

Бельгія допомагатиме відновлювати Київщину та Чернігівщину

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про новий етап міжнародної підтримки – Бельгія взяла на себе патронат над відновленням Київської та Чернігівської областей. Уряд Бельгії планує інвестувати 150 мільйонів євро у відбудову соціальної та енергетичної інфраструктури в цих регіонах.

Читайте також: Ратифікація угод з Францією та Кореєю: нові можливості для відновлення України

Підписання меморандумів

Меморандуми про взаєморозуміння були підписані між виконувачем обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим та директором Бельгійського агентства з розвитку Enabel в Україні Дірком Депре. Ці угоди мають на меті спростити впровадження спільних програм і проектів, спрямованих на відновлення та розвиток Київщини і Чернігівщини.

Важливість співпраці

Василь Шкураков висловив подяку Бельгії за її військову підтримку та підкреслив важливість нової ініціативи. “Окрема вдячність за важливе рішення Королівства Бельгія долучитися до відновлення Київської та Чернігівської областей. Ці меморандуми сприятимуть відновленню, економічному й соціальному розвитку України. Упевнений, що Бельгія буде брати значну роль у відбудові нашої держави”, – зазначив він.

Роль Посла Бельгії

На церемонії підписання також був присутній новопризначений Посол Бельгії в Україні Люк Якобс. Він наголосив, що, хоча це його друга місія в Україні як посла, вже зараз видно значне розширення співпраці між двома країнами. Посол зазначив, що безпекова угода, підписана Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо у травні цього року, є важливим кроком для посилення двосторонньої співпраці на наступні роки.

Зміст меморандумів

Підписані меморандуми визначають співпрацю між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Київською обласною військовою адміністрацією, Київською міською радою та Бельгійським агентством Enabel, а також між тими ж установами в Чернігівській області. Сторони зобов’язуються реконструювати, оновлювати та будувати об’єкти освіти, охорони здоров’я та енергетичної інфраструктури. В рамках проекту також планується будівництво укриттів, впровадження резервних систем енергопостачання та опалення, а також підтримка політичних реформ, що сприяють інтеграції України.

Ця ініціатива є важливим кроком у відновленні інфраструктури та підвищенні стійкості України, і демонструє глибокий рівень міжнародної співпраці у підтримці нашої країни.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі