HEADS

В Україні стартував проект Муніципального центру відновлення в рамках програми USAID “ГОВЕРЛА”

За підтримки програми USAID “Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування” (“ГОВЕРЛА”) та ініціативи “Забезпечення функціонування Муніципального центру відновлення Асоціації міст України”, в Україні розпочав свою діяльність проект Муніципального центру відновлення.

Читайте також: Більше можливостей для відновлення будинків: зміни в програмі “ВідновиДІМ”

Мета проекту

Проект має на меті надати консультативну та методологічну підтримку територіальним громадам у питаннях відновлення. Це включає розробку стратегічних документів з відновлення, підготовку локальних нормативних актів, пошук фінансування та сприяння співпраці з партнерами, в тому числі міжнародними. В рамках співпраці з Центрами також заплановані навчання та обмін практиками для посадовців органів місцевого самоврядування.

Підтримка децентралізації та європейська інтеграція

“Реформа децентралізації є, була і буде одним з глобальних пріоритетів для Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. На шляху нашої європейської інтеграції ми маємо провести велику роботу, щоб процес децентралізації став рушієм ефективності та успіху громад. Наше завдання – створити умови їх збалансованого розвитку та забезпечити відновлення та покращення інфраструктури”, – зазначив перший заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков на зустрічі з представниками USAID та Асоціації міст України.

Географія проекту

Муніципальний центр відновлення буде працювати на всій території України з акцентом на 10 областей: Дніпропетровську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську.

Проект Муніципального центру відновлення є важливим кроком у підтримці відновлення та розвитку територіальних громад в Україні, сприяючи їхній стабільності та зростанню в умовах післяконфліктного відновлення.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі