HEADS

Україна отримала 70 мільйонів євро на компенсацію за знищене житло від БРРЄ

Україна отримала важливу фінансову підтримку від Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) у розмірі 70 мільйонів євро для компенсації за знищене житло внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Це фінансування є частиною реалізації проєкту «HOME. Компенсація за знищене житло», повідомляє Урядовий портал.

Отримані кошти представляють перший транш з двох передбачених етапів до кінця поточного року. Проєкт HOME направлений на фінансування житлових сертифікатів, які дозволять громадянам отримати компенсації за житло, що було знищене під час бойових дій та терористичних атак з боку РФ.

Читайте також: Уряд оновив правила пільгового іпотечного кредитування в рамках програми “Житло для внутрішньо переміщених осіб”

Основними отримувачами компенсацій за програмою HOME стануть учасники бойових дій, особи з інвалідністю та багатодітні сім’ї. Проєкт реалізується у межах послуги єВідновлення, що охоплює всю територію України.

Планується, що в рамках реалізації проєкту з БРРЄ буде профінансовано компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів. Це дозволить близько 5700 українцям отримати фінансову допомогу для відновлення їхнього знищеного житла.

Програма HOME є важливим кроком у відновленні України та підтримці тих, хто постраждав від збройної агресії. Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України активно працює над реалізацією цієї ініціативи, забезпечуючи підтримку постраждалим громадянам та прискорюючи процес відновлення житла.

Цей проєкт демонструє солідарність міжнародної спільноти з Україною в її зусиллях по відновленню та реабілітації постраждалих територій.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі