HEADS

180 000 українців отримають нові професійні можливості через Skills Alliance

Мінекономіки повідомляє про старт нового проєкту, який допоможе 180 000 українцям освоїти нові професії або підвищити свою кваліфікацію. Ініціатива, відома як Skills Alliance, надасть численні можливості для інтеграції на ринок праці для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), молоді, ветеранів, людей з інвалідністю, а також для тих, хто повертається до України.

Читайте також: Українці отримали більше 15 тисяч ваучерів на освіту: які спеціальності найпопулярніші

Що таке Skills Alliance?

Skills Alliance – це масштабний проєкт, що надає підтримку українцям у здобутті нових навичок та покращенні їхніх професійних компетенцій. Основна мета проєкту – допомогти українцям знайти своє місце на ринку праці та інтегруватися в економіку як в Україні, так і за кордоном.

Хто може скористатися ініціативою?

Проєкт надає можливості для:

  • Молоді
  • Внутрішньо переміщених осіб
  • Ветеранів
  • Жінок

Першочергово навчання буде спрямоване на українців, які перебувають всередині країни, але доступ до програми матимуть також українці, які мешкають за кордоном.

Фінансування та реалізація

У найближчі три роки на реалізацію проєкту планується виділити 700 млн євро. Це значна інвестиція, яка сприятиме розвитку навичок та підвищенню кваліфікації багатьох українців.

Роль міжнародної співпраці

Skills Alliance не обмежується тільки українськими ресурсами. Проєкт вже об’єднав майже 50 країн, організацій та приватних компаній. Це міжнародна ініціатива, що підтримує інтеграцію України в ЄС шляхом покращення взаємного визнання дипломів та сертифікатів.

Як приєднатися до проєкту?

Приєднатися до реалізації Skills Alliance може будь-хто. Організації та приватні компанії, зацікавлені в участі, можуть долучитися до проєкту і внести свій внесок у його успіх.

Більше інформації про проєкт доступно за посиланням: Skills Alliance.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі