HEADS

Уряд продовжує виплати державної допомоги для найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб

Уряд ухвалив рішення про продовження виплат державної допомоги для найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Нещодавно внесені відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Згідно з нововведеннями, виплати будуть продовжені на наступний шестимісячний період для осіб, що належать до особливо вразливих категорій ВПО.

Подовження допомоги

Згідно з ухваленою постановою, фінансова підтримка буде продовжена для внутрішньо переміщених осіб, які вже отримують державну допомогу на проживання відповідно до визначених раніше категорій вразливості. Це рішення спрямоване на забезпечення стабільної фінансової підтримки для тих, хто найбільше потребує допомоги в умовах тривалого перебування в ситуації вимушеного переселення.

Розробка та ухвалення постанови

Проект постанови був розроблений Міністерством соціальної політики України. Він був підготовлений на основі обговорень під час засідань Координаційного штабу з питань ВПО, що проходили під головуванням Віце-прем’єр-міністра України, Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Метою ухваленого рішення є підтримка найбільш уразливих категорій внутрішньо переміщених осіб і забезпечення їм необхідної фінансової допомоги в умовах кризової ситуації.

Ми вже писали, що мешканці прифронтових територій отримають фінансову допомогу для закупівлі твердого пального.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі