HEADS

Українці щонайменше з 13 країн об’єдналися за допомогою Strichka, щоб розпочати рух народної дипломатії

У День вишиванки, 16 травня, почала свою роботу цифрова платформа українців за кордоном Strichka. Це громадська ініціатива, що має на меті дати українцям за кордоном та їх спільнотам нові цифрові інструменти взаємодії, взаємодопомоги та культурно-інформаційної єдності, йдеться у повідомленні платформи, яке оприлюднене у вівторок.

Strichka звернулася до українських активістів за кордоном із пропозицією: розказати в цей день громадянам усього світу, чому треба підтримувати Україну й не зупинятися в цьому.

«Російська пропаганда не спить, вона намагається приспати світ та позбавити Україну союзників. Ми можемо протиставити цьому силу народної дипломатії, адже нас – мільйони», – говорять засновники Strichka. Автори ініціативи розробили посібник, у якому пропонують аргументи і тези, які стануть у нагоді під час розмови з іноземцями для захисту репутації України та дозволять ефективно протидіяти російській пропаганді. Організатори зізнаються: на це їх надихнув досвід народної дипломатії Ізраїлю.

Амбасадорами Strichka стали волонтер Тайра (Юлія Паєвська), музикант Олександр Фоззі Сидоренко, режисер Олесь Санін. Вони звернулися із закликами до всіх українців, що перебувають за кордоном, узяти участь у русі народної дипломатії та приєднатися до Strichka.

В акції взяли участь українці з 13 країн, приєдналися 15 українських спільнот. На платформі вже зареєструвався майже 1500 користувачів, що для вкрай обмежених часових рамок запуску цифрової спільноти – а з моменту старту Strichka пройшло менше двох тижнів – можна вважати значним успіхом.

Організація Associazione Insieme Per Ucraina:

  • Strichka дуже потрібна для об’єднання зусиль активних українців в Італії. Особливо зараз, перед початком виборів у Європарламент, надважливо проводити роботу з адвокації України. Ресурси Strichka допоможуть пояснювати італійцям, чому важливо підтримувати Україну. Акція «Не просто вишиванка» в день запуску платформи Strichka спонукала українок та українців за кордоном до спільної боротьби за Україну. Підтримка інших країн є надзвичайно важливою для нашої перемоги, і саме тому ми стали партнерами Strichka та підтримали цю акцію. Дякуємо за можливість бути частиною цього важливого проєкту.

Strichka запрошує до приєднання всі спільноти українців за кордоном: в рамках громадських об’єднань чи особисто. «Діючи разом та говорячи в унісон, ми досягнемо більшого, ніж поодинці», – зазначає один з співзасновників Strichka Дмитро Шоломко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі