HEADS

Правила пожежної безпеки під час стабілізаційних відключень

Під час стабілізаційних відключень електроенергії стає актуальним використання електрогенераторів, газових приладів та свічок. У ДСНС нагадують правила пожежної безпеки, яких варто дотримуватись, аби запобігти виникненню пожежі:

  • Генератори потрібно встановлювати на відкритому повітрі. Аби захистити електроприлад від опадів, використовуйте спеціальні навіси, що не порушують вентиляцію. Не забувайте проводити регулярні перевірки та технічне обслуговування генератора згідно з інструкціями виробника.
  • Газові пальники необхідно використовувати лише на відкритому повітрі, перед цим перевіривши балончик на цілісність. Купувати такий прилад варто лише сертифікований та у ліцензованих точках продажу.
  • Свічки розташовуйте подалі від легкозаймистих матеріалів на рівній поверхні та не спалюйте їх до кінця, а залишайте недогарок у 2-3 см.
  • Також у застосунку Дія є мапа Пунктів Незламності, де постійно є світло, вода та інтернет.
  • Будьте обережними та відповідальними! У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером 101

Ми вже писали, що стартує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації за дуальною формою здобуття освіти.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі