HEADS

Стартує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації за дуальною формою здобуття освіти

Мінохорониздоров’я розпочинає експериментальний освітній проєкт, який допоможе змінити підхід до підготовки фахівців з реабілітації.

Відтепер майбутні реабілітологи зможуть від 45 до 60% часу навчання практикувати свої знання безпосередньо на робочих місцях. Студент отримає контрольований доступ до роботи з пацієнтом, до того ж матиме мотивацію – заробітну плату. Заклади охорони здоровʼя своєю чергою матимуть можливість впливати на формування змісту освітніх програм.

Це надзвичайно важливо, адже дозволить випускникам бути готовими до реальної роботи з першого дня після завершення навчання.

У пілотному проєкті, який триватиме 2 роки, візьмуть участь чотири заклади вищої освіти:

Студенти цих вишів спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія», зможуть долучитися до проєкту, якщо вони навчаються щонайменше три роки на денній формі навчання, мають не менше 80% успішності та пройшли відбір у своїх навчальних закладах і медичних установах.

Кожен студент-учасник проєкту здобуватиме освіту за дуальною формою за навчальним планом, погодженим як вишем, так і закладом охорони здоров’я.

Інформація про здобуття вищої освіти за дуальною формою в межах реалізації експериментального проєкту буде внесена у додаток до диплома.

Ми вже писали, в Україні анонсували запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі