HEADS

В Україну надійшла нова партія вакцини ПЕНТА-Hib

Україна отримала 60 тисяч доз вакцини ПЕНТА-Hib для захисту дітей від п’яти небезпечних захворювань. Про це повідомляє Мінохорониздоров’я України. Об’єм поставки забезпечить захист дітей від п’яти серйозних інфекційних захворювань. Цю вакцину, яка допомагає протистояти дифтерії, правцю, кашлюку, гепатиту В та гемофільній інфекції типу b (ХІБ), доставив Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки Уряду Японії через Посольство Японії в Україні.

Про вакцину ПЕНТА-Hib

Вакцина ПЕНТА-Hib є комбінованим препаратом, що включає цільноклітинний кашлюковий компонент. Це означає, що вона захищає дітей від п’яти захворювань одним уколом, що робить процес вакцинації зручнішим і ефективнішим. Вакцинація є важливим елементом профілактики та допомагає знижувати ризик серйозних ускладнень і смертності від цих інфекційних захворювань.

Актуальна ситуація

З початку 2024 року в Україні зафіксовано 5 602 випадки кашлюку, що є 27-кратним збільшенням у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також зареєстрований один випадок дифтерії та 8 випадків правця. Ці захворювання можуть бути смертельно небезпечними, тому своєчасна вакцинація є надзвичайно важливою.

Доступ до вакцини

Вакцинація проти вказаних захворювань входить до Національного календаря щеплень і є безоплатною для населення. Безкоштовні щеплення можна отримати як в державних медичних закладах, так і в приватних клініках, які уклали угоду з Національною службою здоров’я України.

Важливість вакцинації

Вакцинація є найефективнішим способом захисту дітей від серйозних інфекцій. Регулярне щеплення згідно з національним календарем допомагає запобігти епідеміям та зберігати здоров’я нації.

Для отримання більше інформації про графік щеплень і місця вакцинації відвідайте офіційний сайт Національної служби здоров’я України або зв’яжіться з вашим місцевим медичним закладом.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі