HEADS

Єдиний державний реєстр адрес: громади вже почали вносити перші дані

Нещодавно органи місцевого самоврядування розпочали заповнення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА), який стане єдиною базою даних адрес. У цій базі кожен населений пункт, вулиця або будинок отримає унікальний ідентифікатор. Повідомляє Мінцифри.

Понад тисяча громад вже пройшла навчання, як працювати з реєстром, отримала доступи до кабінетів Адресного реєстру та розпочинає верифікацію адрес.

Найбільше адрес уже верифікували в Сумах — 94%, та Ніжині Чернігівської області — 90%. А серед громад найбільш результативна Локачинська тергромада Волинської області, у якій верифіковано вже 95% адрес.

Протягом 2024–2025 років громади мають провести інвентаризацію нерухомості та земельних ділянок у межах реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року. Якісні дані в реєстрі допоможуть уникнути помилок чи неточностей у базах даних і забезпечать прозорість у нарахуванні податків.

Створення Єдиного державного реєстру адрес реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України й Міністерства цифрової трансформації України за сприяння проекту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проекту — Фонд Східна Європа.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі