HEADS

Адаптивний спорт – один з пріоритетів роботи Мінмолодьспорту

20 серпня 2024 року відбулася нарада під головуванням Матвія Бідного, очільника Міністерства молоді та спорту України. У заході взяли участь представники спортивних федерацій, громадянського суспільства та ветеранських спільнот, присвячена розвитку адаптивного спорту.

Міністерство зосереджене на розвитку адаптивного спорту через створення мережі адаптивних клубів і забезпечення умов для занять спортом ветеранами, людьми з інвалідністю та особами з обмеженими можливостями. Наразі розпочато адаптацію правил змагань для таких видів спорту, як грепплінг, панкратіон, стронгмен, карате WKC та шахи.

На нараді обговорено існуючий досвід і виклики у сфері адаптивного спорту. Представники ветеранської спільноти підняли питання щодо перешкод та їх вирішення. Заплановано проведення комплексних спортивних заходів з 2025 року на Всеукраїнському рівні.

Перший захід 2024 року — Всеукраїнський спортивний турнір федерації стронгмену України «Звитяга Нескорених», який відбудеться 15 вересня.

Цей проект є частиною Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Ми вже писали, що ЮНІСЕФ надасть допомогу понад 33 тисячам родин на прифронтових територіях в межах підготовки до зими

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі