HEADS

ПРООН запускає проєкт із розмінування за участю жіночих команд і собак

ПРООН разом із партнерами запустила новий проєкт із залученням жіночих команд і мінно-пошукових собак для гуманітарного розмінування України. Ця ініціатива передбачає залучення 16 мінно-пошукових собак і восьми жінок-кінологів.

Роботу зосередять на підготовці та акредитації команд з розмінування для проведення ретельних обстежень на раніше окупованих територіях. Це робиться щоб у результаті створити Національні стандарти протимінної діяльності із залученням мінно-пошукових собак.
Протягом наступних семи місяців команди планують загалом обстежити 1,8 квадратних кілометрів земель у Харківській області, що сприятиме безпечному поверненню земель у використання.

Залучення собак має значно прискорити процес розмінування в Україні: повністю навчений службовий собака може обстежити територію площею 1500 квадратних метрів на день, тоді як сапер-людина — 20-50 квадратних метрів на день.
Проєкт фінансують уряди Нідерландів та Іспанії. Дізнайтеся більше про ініціативу за посиланням

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі