HEADS

СНАУ та The HALO Trust об’єднали зусилля для відновлення постраждалих ґрунтів України

Сумський національний аграрний університет (СНАУ) і міжнародна організація The HALO Trust підписали угоду про науково-технічне співробітництво. Повідомляє Міносвіти. Мета угоди — відновлення ґрунтів на територіях, які постраждали від бойових дій.

За умовами угоди, СНАУ проведе аналіз ґрунтів, які були взяті з постраждалих зон. На основі результатів цього аналізу університет надасть рекомендації для подальшого відновлення і очищення цих земель. Роботи виконуватимуться в «Лабораторії екологічного землеробства та природокористування», що є центром колективного користування сучасним агрономічним обладнанням.

З початку війни СНАУ активно досліджує та відновлює ґрунти, які постраждали від військових дій. Багато з цих досліджень проводяться у співпраці з Королівським аграрним університетом у Великобританії. Також науковці СНАУ проходили навчання в Бернському університеті прикладних наук у Швейцарії.

The HALO Trust — це найбільша міжнародна організація, яка спеціалізується на знешкодженні мін та вибухонебезпечних боєприпасів. Вона працює в 30 країнах понад 35 років. В Україні організація працює з 2015 року, а після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року її робота стала ще більш важливою. Міни та інші вибухонебезпечні предмети становлять серйозну загрозу. The HALO Trust працює у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. Організація не лише займається розмінуванням, але й навчає місцеві громади безпеці при поводженні з вибухонебезпечними залишками.

Співпраця між СНАУ і The HALO Trust є важливим кроком у відновленні екологічної стабільності України. Об’єднавши наукові досягнення і досвід у сфері розмінування, ці організації допоможуть якнайшвидше відновити постраждалі території і забезпечити їхню безпеку для місцевих жителів.

Ми вже писали, що інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть бронювати до 100% співробітників.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі