HEADS

ЮНЕЙДС

ЮНЕЙДС, спільна програма ООН з ВІЛ / СНІДу, є інноваційним партнерством, яке веде і надихає світ у досягненні універсального доступу до профілактики, лікування, догляду та підтримки людей, що живуть з ВІЛ

Офіційна назва

ЮНЕЙДС

Напрямки діяльності

ЮНЕЙДС очолює глобальні зусилля по припиненню СНІДу як загрози громадському здоров’ю до 2030 року. Основні напрямки діяльності включають:

  • Лідерство та координація: ЮНЕЙДС сприяє лідерству та партнерствам на всіх рівнях для боротьби з ВІЛ, забезпечуючи стратегічне керівництво та технічну підтримку.
  • Включення постраждалих осіб: Програма ставить людей, які живуть з ВІЛ, в центр прийняття рішень та розробки політик.
  • Стратегічна інформація та аналітика: ЮНЕЙДС генерує важливі дані про епідемію ВІЛ і публікує авторитетну інформацію для ефективної відповіді на СНІД.
  • Формування політики та мобілізація ресурсів: ЮНЕЙДС впливає на державну політику, мобілізує інвестиції та формує громадську думку для створення стійких систем охорони здоров’я та правових рамок.

Керівництво

Виконавчий директор ЮНЕЙДС: Вінні Б’яніма

Історія створення

ЮНЕЙДС (UNAIDS) була створена в 1994 році як Спільна програма ООН по ВІЛ/СНІДу з метою координації глобальної відповіді на епідемію ВІЛ. Організація була заснована в результаті проголошення нового підходу до боротьби з СНІДом, що включав більш ефективну координацію між різними агенціями ООН, урядами та неурядовими організаціями. ЮНЕЙДС почала свою діяльність у 1996 році, а з того часу активно веде боротьбу проти СНІДу, підтримуючи глобальні, регіональні та національні ініціативи.

Контакти

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here