HEADS

Програма Організації Об’єднаних Націй з населених пунктів (ООН-Хабітат)

ООН-Хабітат працює в більш ніж 90 країнах, щоб сприяти трансформаційним змінам у містах і населених пунктах за допомогою знань, політичних порад, технічної допомоги та спільних дій

Офіційна назва

Програма Організації Об’єднаних Націй з населених пунктів (ООН-Хабітат)

Напрямки діяльності

ООН-Хабітат працює в більш ніж 90 країнах, щоб сприяти трансформаційним змінам у містах і населених пунктах за допомогою знань, політичних порад, технічної допомоги та спільних дій. Стратегічний план ООН-Хабітат  на 2020-2030 роки передбачає більш стратегічний та інтегрований підхід до вирішення проблем та можливостей міст XXI століття та інших населених пунктів. Місія ООН-Хабітат втілює чотири основні ролі організації, які можна узагальнити так: думати, робити, ділитися та співпрацювати.

Керівництво

Помічник Генерального секретаря ООН та виконуючий обов’язки виконавчого директора ООН-Хабітат: Міхал Млинар

Історія створення

ООН-Хабітат (UN-Habitat) була заснована в 1978 році на Конференції ООН з людських поселень у Ванкувері, Канада. Програма була офіційно створена в 1979 році і згодом переїхала до Найробі, Кенія. У 1996 році на Другому Конгресі ООН з людських поселень в Істанбулі були підтверджені та розширені цілі програми. У 2001 році програма була офіційно реорганізована як Програма ООН з населених пунктів (UN-Habitat) з розширеним мандатом і новими функціями.

Контакти

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here