HEADS

Департамент політичних та миротворчих справ (DPPA)

Відіграє центральну роль у зусиллях ООН щодо запобігання та вирішення найгостріших конфліктів у всьому світі

Офіційна назва

Департамент з політичних питань і миробудування (DPPA)

Напрямки діяльності

  • Моніторинг і оцінка глобальних політичних подій: DPPA відстежує світові політичні події, щоб виявити потенційні кризи і розробити ефективні заходи реагування.
  • Підтримка мирних ініціатив: Департамент надає підтримку Генеральному секретарю ООН, його посланцям і політичним місіям ООН у їхніх мирних ініціативах.
  • Реагування на кризи: DPPA може швидко розгортати посередників та інші миротворчі ресурси, погоджуючи це з зацікавленими країнами, і тісно співпрацює з регіональними організаціями.
  • Кадрова підтримка Раді Безпеки: Департамент консультує Раду Безпеки ООН та надає кадрову підтримку в миротворчих і політичних питаннях.

Керівництво

Заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань та миротворчих питань: Розмарі А. ДіКарло

Історія створення

Департамент було створено 1 січня 2019 року після реформування інфраструктури миру та безпеки Організації Об’єднаних Націй, яка об’єднала колишній Департамент політичних питань (DPA) та Офіс підтримки миробудування ООН. DPA і колишній Департамент миротворчих операцій (нині Департамент миротворчих операцій або DPO) також об’єднали свої раніше паралельні регіональні підрозділи, щоб створити єдину структуру для забезпечення більш узгодженого політичного аналізу і стратегічних консультацій на службі запобігання, підтримання миру і миробудівництва після конфлікту.

Контакти

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here