HEADS

Понад 2 мільярди гривень додаткової допомоги виплачено українським пенсіонерам

В Україні продовжується реалізація важливої програми підтримки пенсіонерів, що постраждали від бойових дій. Завдяки спільним зусиллям Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН), Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду України, українським пенсіонерам вже виплачено понад 2 мільярди гривень.

Програма була розпочата в серпні 2023 року, з метою забезпечення фінансової підтримки для тих, хто найбільше потребує допомоги. Спільно з Пенсійним фондом України та ВПП ООН, вдалося об’єднати ресурси міжнародних гуманітарних організацій для надання грошової допомоги.

На сьогоднішній день понад 470 тисяч українських пенсіонерів отримали виплати від World Food Programme на суму 2,01 мільярда гривень. Програма була продовжена до кінця грудня 2024 року, що дозволить ще більшій кількості людей отримати необхідну підтримку.

Допомога надається пенсіонерам, які:

  • Отримують пенсію менше 3250 гривень
  • Проживають на територіях, де тривають активні або можливі бойові дії
  • Не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб після 1 березня 2023 року.

Спеціально звертатися для отримання додаткової виплати не потрібно. ВПП ООН надає кошти пенсіонерам на підставі інформації з баз даних Пенсійного фонду України.

Ми вже писали, що UNOPS запускає Платформу залучення молоді.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі