HEADS

Єврокомісар з енергетики попереджає про важку зиму для України

Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон заявила, що наступна зима стане значно складнішою для українців, ніж попередня. Внаслідок обстрілів і бойових дій Україна втратила половину своїх енергетичних потужностей. За її словами, знищені об’єкти енергетичної інфраструктури завдали непоправної шкоди. Розмір якої є еквівалентним піковому споживанню в Португалії, країні з населенням понад 10 мільйонів.

Сімсон закликала союзників України активізувати допомогу, попереджаючи про можливу гуманітарну катастрофу. У зимові місяці Україні загрожує відсутність доступу до базових послуг, таких як водопостачання, каналізація та опалення, що може зробити деякі місця непридатними для життя. Найбільше постраждають літні люди, діти та вразливі верстви населення.

Єврокомісар підкреслила, що вже зібрано 500 мільйонів євро на допомогу в енергетичному секторі, і наголосила на необхідності посилення підтримки. Вона запропонувала ремонт пошкоджених об’єктів, встановлення децентралізованих генераторів, розгортання сонячних систем, а також збільшення експорту електроенергії з Європи та посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Також Кадрі Сімсон закликала уряди, компанії та громадян робити пожертви у Фонд енергетичної підтримки України та підтримати країну в цей критичний період.

Ми вже писали, що сформовано персональний склад Ради з відновлення НДСЛ Охматдит.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі