HEADS

Понад 30 тисяч українців подали заяви про реєстрацію шлюбу через Дію

Вже більше року молодята в Україні можуть подавати заяву про державну реєстрацію шлюбу через портал «Дія». З моменту запуску цього сервісу, понад 30 тисяч пар вже скористались можливістю зробити це онлайн. Ця послуга дозволяє нареченим економити час для себе та підготовки до весілля, адже вибрати місце, час і формат церемонії можна менш ніж за 15 хвилин. Нагадаємо, що подати заяву може кожен громадянин України з 18 років за наявності електронного підпису.

Як подати заяву?

  • Авторизуйтеся на порталі Дія.
  • Натисніть Послуги — Сім’я — Заява про шлюб.
  • Заповніть заяву та виберіть деталі церемонії.
  • Відправте заяву нареченому/нареченій для заповнення даних про себе, сплати адміністративного збору та підписання електронним підписом.
  • Далі вам повернеться заява. Ви також маєте підписати її Дія.Підписом чи іншим КЕПом.

    Дистанційний формат подачі заяви значно спрощує процедуру, мінімізуючи фізичну присутність заявників у відділах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС), що підвищує рівень зручності для молодят. Надалі відділ ДРАЦС здійснює опрацювання поданої заяви протягом одного робочого дня з моменту її отримання. Після завершення перевірки та обробки заяви наречені мають змогу отримати офіційне підтвердження про її прийняття та подальшу реєстрацію, що дозволить швидко перейти до планування та організації шлюбної церемонії відповідно до обраних ними параметрів.

    Незабаром планується повна цифровізація процесу державної реєстрації шлюбу, що передбачає переведення всіх етапів цієї процедури в електронний формат. Продовжуємо сприяти впровадженню цифрових рішень, які сприяють розвитку державних послуг та покращенню якості електронного сервісу в соціальній сфері.

    Ми вже писали, що ПРООН запустила новий проєкт для підтримки відновлення та сталого розвитку України.

    Юлія Ревака
    Юлія Ревака
    Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Нове на сайті

    Більше по темі