HEADS

Вже відкрито реєстрацію на конференцію “Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення”

Creative Europe Desk Ukraine анонсує у вересні 2024 року в Києві конференцію, присвячену сектору культурної спадщини. Обіцяють, що цю подія стане найбільшим форумом року для представників культурних установ та професіоналів у сфері збереження культурної спадщини. У рамках конференції учасники зможуть ознайомитися з актуальними можливостями підтримки сектора, дізнатися про новітні ініціативи у збереженні як матеріальної, так і нематеріальної культурної спадщини, а також взяти участь у воркшопах, сесіях обміну досвідом, круглих столах та інших активностях.

Цього року конференція буде зосереджена на трьох ключових напрямках культурної спадщини:

  • Музейна та виставково-експозиційна сфери: Інновації та найкращі практики в організації музеїв та виставок.
  • Збереження архітектурної спадщини України: Сучасні підходи до охорони та реставрації архітектурних пам’яток.
  • Бібліотечна і архівна справа: Тенденції та виклики у сфері бібліотек та архівів.

Конференція буде корисною для:

  • Представників адміністрацій музеїв, виставок та галерей: Державних і приватних, а також для архівів та бібліотек, які займаються збереженням нематеріальної культурної спадщини.
  • Грантових відділів, проєктних команд та наукових співробітників: Для тих, хто планує реалізувати проєкти за підтримки грантів.
  • Співробітників культурних установ: Музеїв, галерей, архівів та бібліотек, які бажають дізнатися про нові можливості фінансування, обмін досвідом та започаткування нових партнерств.
  • Представників державних органів і місцевого самоврядування: Сфера діяльності яких стосується збереження культурної спадщини.
  • Архітекторів та містобудівників: А також представників будівельної галузі, які зацікавлені в архітектурній спадщині.
  • Викладачів вищих навчальних закладів: Кафедр музеєзнавства, архівної та бібліотечної справи, теорії архітектури та архітектурного проєктування.

Конференція відбудеться 5 вересня 2024 року в Києві. Захід триватиме з 10:00 до 18:00. Локацію проведення буде оголошено ближче до дати через безпекову ситуацію.

Участь у заході безкоштовна, проте для відвідування необхідно пройти попередню реєстрацію до 1 вересня. Після завершення реєстрації, 2 вересня, буде проведено відбір учасників та надіслано запрошення.

Щоб зареєструватися, заповніть реєстраційну форму за цим посиланням.

Якщо вам потрібні офіційні листи-запрошення або якщо ви маєте термінові питання, будь ласка, надішліть запит на електронну пошту creativeeurope.in.ua@gmail.com до 1 вересня включно.

Ми вже писали про старт грантової програми для жіночих громадських організацій.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі