HEADS

Скільки працівників вже заброньовано через Дію

Міністерство цифрової трансформації представило результати онлайн-бронювання через Дію для співробітників критично важливих підприємств та тих, хто забезпечує потреби оборонних сил. Майже місяць працює електронне бронювання на порталі Дія для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони. За цей час вже заброньовано 160+ тисяч працівників.

Замість тижнів очікувань на результат та походів по установах з купою паперів — 15 хвилин і кілька автоматичних перевірок, щоб забронювати людину в Дії. Швидко, прозоро та без людського фактору.

Бронювання гарантує, що критично важливі підприємства не припинять роботу через нестачу кадрів. Українці матимуть доступ до базових життєвих потреб попри дії ворога — стабільне постачання енергії, медичні послуги, а військові — дрони від українських виробників.

Як працює бронювання на порталі Дія:

  • керівник компанії на порталі Дія подає списки військовозобов’язаних співробітників, на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом
  • система автоматично перевірить, чи людина працевлаштована офіційно і чи є дані в реєстрі Оберіг
  • Дія надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби
  • Якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявиться у військово-обліковому документі, який можна сформувати на порталі Дія та в застосунку Резерв+.

Зараз бронювання доступне для критично важливих підприємств, але у Міністерстві обіцяють надалі працювати над розширенням категорій.

Ми вже писали, що в Охмадиті відновлено проведення органних трансплантацій.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі