HEADS

В Охмадиті відновлено проведення органних трансплантацій

Мінохорониздоров’я повідомляє, що в НДСЛ Охматдит відновили проведення органних трансплантацій.

Днями трансплант-команда лікарні успішно пересадила донорську нирку 16-річному Данилу з Харківщини, який багато років жив із хронічним захворюванням нирок та перебував на перитонеальному діалізі.

Ця важлива операція мала відбутися ще на початку липня, але через обстріли її довелося відтермінувати. Після ретельного обстеження лікарі встановили, що донором для Данила може стати його мама.

8 липня, у день ракетного обстрілу, у профільному відділенні лікарні перебували 11 дітей, які чекали на пересадку нирки, та 2 дитини після трансплантації печінки. Внаслідок атаки операційні та лабораторії зазнали значних пошкоджень, через що маленьких пацієнтів довелося перевести до педіатричного відділення.

Зараз в Охматдиті завершено відновлювальні роботи, зокрема, операційні зали та систему вентиляції, що дозволило відновити органні трансплантації. Нирка, пересаджена Данилу, запрацювала відразу під час операції, і зараз хлопець уже проходить реабілітацію та набирається сил.

Двоє дітей, яким до атаки пересадили печінку, успішно завершили реабілітацію та вже повернулися додому. Крім того, фахівці лікарні після обстрілів провели ще 10 трансплантацій кісткового мозку на базі Київський міський центр нефрології та діалізу.

Також ми писали, що відбулося перше засідання Ради з відновлення НДСЛ Охматдит.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі