HEADS

Запрацював Єдиний веб-портал для вакансій у медичній сфері

В Україні запрацював Єдиний веб-портал вакансій у сфері охорони здоров’я. Згідно із законодавством, його необхідно використовувати для відбору кандидатів на посади у державних та комунальних медичних установах, особливо при виборі керівників. Проте, ця вимога не стосується приватних медичних закладів, установ охорони здоров’я під керівництвом МВС, Міністерства оборони, військових формувань, а також спеціальних правоохоронних органів.

Завдяки його функціоналу можна розміщувати оголошення про вакансії у медзакладах, шукати роботу, подаватися на оприлюднені позиції, розміщувати оголошення про результати проведених конкурсів тощо. Розміщувати інформацію на порталі можуть керівники та уповноважені особи закладів охорони здоров’я, члени конкурсної комісії, до складу яких входять представники органів управління. Ці особи мають пройти процедуру електронної ідентифікації та автентифікації та створити особистий кабінет. Зареєструватися на сайті також можуть і кандидати на посади.

Єдиний вебпортал призначений для цифровізації процесу пошуку вакансій у закладах охорони здоров’я. Завдяки йому:

  • Підвищується зручність працевлаштування та доступність вакансій. Працівники сфери охорони здоров’я зможуть легко знайти актуальні вакансії, а заклади охорони здоров’я – якісно і швидко задовольнити свої кадрові потреби;
  • Зменшуються час та зусилля, необхідні для працевлаштування.
  • Підвищується контроль якості та прозорості підбору кадрів.
  • Зменшується дефіцит кадрів у сфері охорони здоров’я.
  • Оптимізується процес визначення кадрової потреби та формування обсягів держзамовлення на підготовку спеціалістів сфери охорони здоров’я.
  • Усуваються чинні корупційні ризики на етапі працевлаштування до медзакладів та мінімізуються прояви корупції у відносинах в колективі.

Ми вже писали, що ООН забезпечує покращений доступ до питної води в Україні.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі