HEADS

ООН забезпечує покращений доступ до питної води в Україні: нові ініціативи та успіхи

ООН активно працює над відновленням та покращенням водопостачання в Україні. Стабільне постачання води критично важливе для відновлення постраждалих спільнот та задоволення їхніх основних потреб. Вода необхідна для здоров’я, особистої гігієни та правильного функціонування суспільства. Поліпшення систем водопостачання сприяє відновленню якості життя, підтримці місцевої інфраструктури та загальному відновленню після криз.

У Бучі, за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні був відремонтований та оснащений сучасним обладнанням майданчик водопровідних споруд. Таке обладнання забезпечить не тільки доступ до якісної питної води для майже 9 тисяч жителів міста, а і автономність та екологічність роботи водопостачання.

В Одесі, UNICEF Ukraine завершив ремонтні роботи в лікарнях для покращення доступу до водопостачання та зберігання води для екстрених потреб. В одній із лікарень проводилися роботи з буріння свердловини, будівництва насосної станції та встановлення системи зворотного осмосу для безперервного постачання чистої води.

У Херсонській області, ЮНІСЕФ відновив доступ до чистої води для понад 1500 жителів селища Архангельське. За підтримки агенції ООН, робітники пробурили артезіанську свердловину та встановили водонапірну вежу. Відтепер, жителі не тільки селища, а і прилеглих населених пунктів зможуть отримати покращений доступ до питної води.

ООН наголошують, що стабільне водопостачання має критичне значення для громад, що постраждали від війни в Україні, та є передумовою для їх відновлення

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі