HEADS

Україна робить ставку на зелену енергетику: уряд затверджує план до 2030 року

Держава активно готується до зимового періоду, зосереджуючи зусилля на впровадженні державних програм для розвитку децентралізованої генерації та збільшення частки відновлюваної енергії. Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, 13 серпня на засіданні Уряду було прийнято рішення про запровадження пілотних аукціонів для розподілу квот на підтримку виробників відновлюваних джерел енергії.

“Ідеться про енергію сонця, вітру, біогазу, а також мікро- та малі гідроелектростанції. Ми тестуємо систему “зелених” аукціонів, щоб у 2025 році запустити її на повну силу”, — сказав Денис Шмигаль та зауважив, що це частина нашої Енергетичної стратегії та шляху до членства в ЄС.

За словами Прем’єр-міністра, потенційні інвестори матимуть гарантовану підтримку, і це прискорить реалізацію проектів у сфері відновлювальної енергетики. Що, у свою чергу, зменшить загальний дефіцит потужності в енергомережі.

Також Уряд затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів на його виконання.

“Документ чітко корелюється з європейськими нормами та стандартами. Він спрямований на те, щоб до 2030 року довести частку “зеленої” енергетики у валовому кінцевому споживанні до 27%”, — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що План передбачає 38 заходів, індикатори виконання та визначає відповідальних.

Ми вже писали, що відбулося перше засідання Ради з відновлення НДСЛ Охматдит.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі