HEADS

Вінницький реабілітаційний центр RECOVERY збільшує свої потужності

Реабілітаційний центр RECOVERY для поранених військових у Вінниці розширює свої можливості. На базі одного з провідних медичних закладів регіону, було обладнано 12 нових ліжко-місць у стаціонарному відділенні та відкрито додаткові приміщення у зоні реабілітації.

Вінницький реабілітаційний центр відкрили Віктор та Олена Пінчуки в рамках національної мережі RECOVERY. Її було засновано задля допомоги Силам безпеки й оборони України. За 14 місяців після запуску тут отримали якісні й безоплатні послуги з реабілітації понад 1 600 захисників і захисниць України. 

Зали вінницького Recovery оснащено сучасним обладнанням з віртуальною реальністю (VR), що дозволяє взаємодіяти з пацієнтами. Комплекс тренажерів та апаратів для реабілітації надає можливість проводити терапію для різноманітних функціональних порушень, включаючи ті, що були отримані внаслідок мінно-вибухових травм, та сприяє високотехнологічному відновленню поранених.

У палатному відділенні облаштовано 12 ліжко-місць з багатофункціональними електричними ліжками. А ще меблями для комфортного та зручного перебування пацієнтів. У лікувально-реабілітаційній зоні обладнано ординаторську, кабінет ерготерапії, кабінет психолога, залу фізичної терапії та кабінет завідувача центру.

Завдяки проєкту RECOVERY, вінницький центр мережі було доповнено новим реабілітаційним обладнанням. Серед нього – стельовий підйомник для тренування ходьби в палаті, стабілоплатформа для вдосконалення рівноваги та координації, система реабілітації верхніх кінцівок із застосуванням віртуальної реальності та зворотного зв’язку для пацієнтів, а також пристрій для пасивної розробки гомілковостопного суглоба та обладнання для кабінету ерготерапії.

Нагадаємо, що на сьогодні 13 реабілітаційних центрів RECOVERY надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Луцьку, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу 13 000 пацієнтів. У планах засновників проєкту до зими 2024/2025 року розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів.

Ми вже писали про те, що Україна здобула 12 нагород на Олімпійських іграх у Парижі.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі