HEADS

Звіт ООН: Липень 2024 року став найбільш смертоносним місяцем для цивільних осіб в Україні з жовтня 2022 року

Управління Верховного комісара ООН із прав людини оприлюднили звіт про захист цивільного населення в умовах збройного конфлікту за липень 2024 року. Згідно нього, щонайменше 219 мирних жителів загинули та 1 018 отримали поранення в Україні в липні, що робить цей місяць найбільш смертоносним для цивільного населення з жовтня 2022 року. Висока кількість жертв у липні продовжує тенденцію до зростання жертв серед цивільного населення з березня 2024 року.

Внаслідок широкомасштабної скоординованої атаки, розпочатої російськими збройними силами по всій Україні 8 липня, загинули щонайменше 43 мирні жителі, у тому числі 5 дітей, і 147 отримали поранення, у Києві, Дніпрі, Кривому Розі (Дніпропетровська область) та Київській області. Одна ракета під час атаки 8 липня також влучила в лікарняний комплекс у Києві, повністю зруйнувавши токсикологічне відділення Національної дитячої лікарні «Охматдит» та значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

У червні та липні найбільш інтенсивні наступальні військові дії збройних сил РФ перемістилися з північної Харківської області на Донецьку. Як наслідок, підтверджені втрати серед цивільного населення в Донецькій області зросли зі 125 загиблих або поранених мирних жителів у травні до 224 у червні та 269 у липні 2024 року.

Переважна більшість жертв серед цивільного населення (90 відсотків) та пошкоджень освітніх та медичних установ (86 відсотків) продовжували відбуватися на підконтрольній Уряду території.

Повний текст звіту доступний за посиланням.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі