HEADS

Вже підготовлено 1200 кваліфікованих фахівців для відновлення України

В рамках програми Skills4Recovery, підтриманої Мінекономіки та МОН, вже підготовлено 1200 кваліфікованих фахівців для відновлення України. Програма, яка триває вже рік, також зміцнила можливості Державної служби зайнятості. До кінця 2024 року навчання за програмою пройдуть ще понад 2000 українців за 23 професіями.

За рік дії програми Skills4Recovery підсилено понад 20 надавачів послуг професійної освіти в 11 областях України. Серед них – заклади професійної (професійно-технічної) освіти та центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. 230 викладачів та керівників здобули навички управління, діджиталізації та фінансування закладів, а також озброєні знаннями для подолання гендерних стереотипів та роботи з вразливими групами населення.

Щоб освітні послуги відповідали вимогам часу й запитам роботодавців, програма придбала й передала закладам професійної освіти майже 1500 одиниць сучасного обладнання: агродрони, 3D-принтери, супутникові модеми Starlink, спеціальні тренажери, інтерактивні панелі, різноманітні інструменти та машини різного призначення.

Для полегшення інтеграції випускників у ринок праці, вони отримують консультації з професійного розвитку та профорієнтації, сприяння розвитку підприємницьких навичок серед молоді та дорослих. 500 студентів покращили свої бізнес-навички та 190 рекрутерів готові підтримати вразливі групи населення.

Ми вже повідомляли, що відкрито прийом заявок на конкурс грантів для осіб, що постраждали від війни.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі