HEADS

Паралімпійці у TikTok: комунікаційний кейс чи дивне рішення?

Тетяна Бобрикова, телеведуча, журналістка
Instagram
TikTok
Facebook

Що це відбувається на офіційній сторінці Паралімпійських ігор в ТікТоці? Те, що вони публікують, шокує мільйони користувачів TikTok і мене особисто. Отже, офіційна сторінка, блакитна галочка, 4,4 мільйона користувачів. Але контент, який публікує офіційний аккаунт, дивує. Складається враження, що ті люди, які ведуть сторінку Паралімпійських ігор, вирішили пожартувати з паралімпійців, спеціально беруть невдалі кадри подій, а у деяких випадках взагалі відверто глузують з людей з інвалідністю. То вони підставляють мем з дитиною, який кілька місяців тому став вірусним, то використовують звук з “Формули-1”, щоб показати перегони паралімпійців.

Найбільше відео, яке мене шокувало, і, до речі, вони його розмістили в закріплених, називається “Бетховен”.

@paralympics

Para Triathlon is swim, bike and air piano. 🎹

♬ original sound – paralympics

Відео, яким би воно дивним не видавалося, набрало 30 мільйонів переглядів. І тому виникає думка: можливо, саме це і було метою тих людей, які ведуть офіційний аккаунт Паралімпійських ігор? Не глузувати з паралімпійців, а навпаки привернути увагу до аккаунту і до Паралімпійських ігор взагалі. 

Безперечно, їм це вдалося, особисто мені зустрічалися десятки відео в тіктоці, в англомовному сегменті, де люди просто не знають, як реагувати на це. З одного боку, це, начебто, має бути смішно, з іншого – абсолютно ні. Але ж це офіційний аккаунт паралімпійських ігор. 

Підписники сторінки коментують, що потраплять у пекло за те, що сміються над цими тіктоками, а також, що будуть варитися в одному котлі з адмінами цього аккаунту. Дехто вважає, що адміни – генії, інші – що це люди з найчорнішою душею. До речі, серед коментаторів дуже багато українців.

Насправді єдині люди, які можуть вирішувати чи можна використовувати такі методи, чи ні – це самі спортсмени та люди з інвалідністю.

З одного боку згладжує цю ситуацію те, що офіційний аккаунт ведуть паралімпійці. Але нещодавно я знайшла аккаунт американської паралімпійської спортсменки, де вона пояснює своє відношення. В неї є слушне питання: чи є баланс між кумедними відео (яких там переважна більшість) і відео, які б показували силу, можливості, досягнення спортсменів, їхні неймовірні результати?

Оригінал

Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here