HEADS

12 центрів Барнахус від ЮНІСЕФ включено в систему правосуддя для дітей

Барнахус – це простір для роботи з дітьми, які пережили або стали свідками насильства. Тут з дитиною працює команда у складі психологів, соціальних працівників та за потреби медиків, які співпрацюють із правоохоронними органами. Фахівці проводять опитування дітей у такий спосіб, аби уникнути повторної травматизації дитини, врахувати її психологічний стан та надати комплексну допомогу.

Заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук відвідав центри Барнахус в Одесі, Миколаєві та Кропивницькому та ознайомив команди центрів із наказом, який забезпечує проведення слідчих дій за участю дітей у дружньому та безпечному середовищі – у центрах Барнахус.

“Важливо, щоб наш пілотний проєкт про центри Барнахус мав правову основу. Необхідно, щоб докази, отримані при роботі в Барнахусі, використовувалися і були допустимими в судах. Для цього ми підписали наказ між шістьма відомствами про порядок реалізації проєкту. Це означає, що поліція, слідчі, прокурори, судді, система безоплатної правничної допомоги та працівники центру будуть взаємодіяти при проведенні процесуальних дій за участі дітей”, — зазначив Олександр Банчук.

Зараз по Украінї працюють 12 центрів Барнахус. Модель впроваджується “Право на здоров’я” (HealthRight International) в Україні у співпраці з Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх за підтримки ЮНІСЕФ спільно з Міністерство юстиції України, Офіс Генерального прокурора, МВС України,Міністерство соціальної політики України, Національна поліція України, Міністерство охорони здоров’я України та іншими партнерами.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі