HEADS

Грантовий конкурс для МСП з розвитку кар’єрних можливостей молоді з інвалідністю

Програма «Мріємо та діємо» (UNITY), яка втілюється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує про старт грантового конкурсу «Кар’єрні можливості для молоді з інвалідністю». У межах програми заплановано надання підтримки проєктам, спрямованим на всебічний професійний розвиток молоді з інвалідністю віком від 18 до 35 років, зокрема, шляхом підвищення кваліфікації або навчання з можливістю подальшого працевлаштування чи отримання доходу у різних форматах самозайнятості. Очікувана тривалість запропонованих проєктів — 12 місяців. Загальний бюджет конкурсу — до 450 000 доларів США.

Участь у програмі можуть взяти:

Благодійні організації та фонди, громадські об’єднання (громадські організації, громадські спілки), українські представництва міжнародних організацій, які зареєстровані як юридичні особи в Україні та мають статус неприбуткової організації.
Малий та середній бізнес, товариство з обмеженою відповідальністю, готові вжити заходів для інтеграції молоді з інвалідністю до трудових ресурсів та сприяти її працевлаштуванню.
Акредитований державний заклад вищої або професійно-технічної освіти, який готовий розгортати програми перепідготовки для молоді з інвалідністю та підтримати працевлаштування молодих людей з інвалідністю.
Партнерства вищевказаних чи інших відповідних типів заявників.

Учасники мають мати офіційну реєстрацію в Україні й працювати відповідно до всіх чинних цивільних та податкових норм, включаючи, але не обмежуючись відповідними місцевими законами та статутами, бути зареєстрованими або перереєстрованими на підконтрольній уряду території України та не вести діяльність на тимчасово окупованій території, не бути забороненою організацією в Системі управління грантами (SAM), Управлінні з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, зведеному списку Ради Безпеки ООН), а також мати або отримати унікальний номер організації в системі SAM, якщо його обрано для надання гранту.

Очікується, що проєктні пропозиції в межах цього конкурсу будуть відповідати одному з визначених пріоритетів:

Навчання або перенавчання молоді з інвалідністю професій, що відповідають сучасним тенденціям та потребам ринку праці України.
Розвиток у молоді з інвалідністю м’яких навичок та міжособистісного спілкування (наприклад, лідерство, переговори, спілкування, презентація, самодисципліна та мотивація, управління часом, психічна гігієна та інше) для отримання роботи чи включення до трудових ресурсів як самозайняті.
Забезпечення тісної співпраці з роботодавцями або потенційними клієнтами для ефективної інтеграції молоді з інвалідністю до ринку праці.
Надання кар’єрного консультування або спеціалізованого кар’єрного навчання (зокрема, ознайомлення з сучасними тенденціями на ринку праці, пошук роботи, підготовка до співбесіди та написанні CV, пошук клієнтів на міжнародних платформах фрилансу) та підтримка випускників протягом щонайменше 1 місяця після закінчення навчання з метою супроводу у пошуку роботи та працевлаштування, або пошуку клієнтів для роботи на фрилансі.

Не будуть підтримані проєкти, пов’язані із такою діяльністю:

Підтримка молодіжних центрів/просторів, включно зі створенням нових або розбудовою спроможності вже існуючих.
Політична діяльність або проєкти із залученням політичних партій.
Інституційний розвиток та підтримка виключно операційних процесів організацій.
Закупівля, транспортування й розподіл гуманітарної допомоги (серед іншого — продовольчих та непродовольчих товарів, медикаментів).
Закупівля обладнання вартістю понад 5 000 доларів США за одиницю.

Для участі в грантовій програмі потрібно сформувати заявку, яка складається з таких документів:

Проєктна пропозиція, заповнена українською або англійською мовами і подана у форматі Microsoft Word Document (.doc) обсягом не більше 10 сторінок шрифтом Calibri 11 розміру з одинарним міжрядковим інтервалом та продубльовано у PDF формат з підписом уповноваженої особи.
Бюджет проєкту, поданий у форматі документа Microsoft Excel Worksheet (.xlsx) з обґрунтуванням та поясненням кожної вказаної витрати відповідно до зразка від IREX.
Резюме проєктного менеджера/керівника майбутнього проєкту з боку НУО/бізнесу/та ключового персоналу (до 5 осіб максимум).
Реєстраційні документи НУО/бізнесу (виписка/витяг з ЄДР).
Для НУО — довідка про неприбутковість (довідка або витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій).

Повний пакет документів потрібно подати за електронною адресою grants.diemo@irex.org із темою листа: Заявка згідно з ЗПЗ № 2025-041. Дедлайн подання — 9 серпня 2024 року.

Детальніше про програму за посиланням.

Ми вже писали, стартувала Всеукраїнська премія для керівників органів місцевого самоврядування.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі