HEADS

“Пліч-о-пліч” відновили ще 178 будинків на Херсонщині

Рівненські будівельники відновили 178 житлових будинків у трьох селах Херсонщини, які постраждали від війни. Вартість робіт сягає 8,4 млн грн, повідомляє Рівненська обласна військова адміністрація.

“Наша область опікується деокупованими селами Кочубеївської територіальної громади, що на Херсонщині. За понад рік Рівненщина на виконання відновлювальних робіт перерахувала 8,4 млн грн. За ці гроші завершили відновлення 178 житлових будинків: 82 – с. Орлове; 72 – с. Заградівка; 24 – с. Кочубеївка… Підтримувати регіони, що страждають від війни, наш обов’язок”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі триває підготовка до реалізації другої черги проєкту.

“Для цього вже обстежили 296 житлових будинків та 3 об’єкти соціальної інфраструктури”, – додали у Рівненській ОВА.

Роботи тривають в рамках президентської ініціативи “Пліч-о-пліч”.

“12 областей України взяли під патронатство окремі громади Херсонської області і допомагали людям відновити їхнє житло. Регіони виділили свої ресурси, надали своїх спеціалістів та все літо і осінь допомагали Херсонщині. Долучались й волонтери з різних куточків України. У результаті спільними зусиллями було відновлено більше 1000 осель”,— пояснював у лютому суть ініціативи заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

У 2024 році, окрім Херсонської області, досвід проєкту має бути масштабованим на Миколаївщину та інші регіони, які потребують допомоги.

Олексій Кулеба наголосив, що ця ініціатива — не лише про відбудову. Вона демонструє єдність, взаємодопомогу і стійкість: без гасел, політики — під одним єдиним прапором – українським. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі